FB-grupper och politiska debatter

Är inte med i så många FB-grupper och framför allt inte så aktiv i så många, men periodvis ÄR jag aktiv i en grupp som heter ”Anonyma språkpoliser”, (haha), och just nu är jag nästan maniskt aktiv i en grupp som heter ”Politisk debattgrupp från höger till vänster”. Som sagt – gillar politiska diskussioner och älskar politiska debattprogram på TV.interasistmenSåhär i valtider är det ju såklart extra aktuellt och kul att få diskutera med människor som delar mitt intresse och det kan gå hett till emellanåt, kan jag lova. Snudd på lite väl högt till tak ibland. Men hellre det än att, (som IRL), behöva tassa på i ullstrumporna och behöva ta hänsyn till människors konflikträdslor för jo – upplever de som att majoriteten ÄR just extremt konflikträdda och bland sådana är inte diskussioner om politik någon bra idé. 😮 😉

Orkar inte dra alla, (eller ens någon just nu), av alla diskussioner som flödar i gruppen, men många trådar handlar om SD. Alltför många, tycker jag själv. Deras politik är i mitt tycke så sanslöst orimlig att till och med en moderat, (vilket förövrigt gruppens admin är), förefaller sympatisk plötsligt. 😮 😉 Nej som sagt … SD tar för mycket plats och energi. Plats och energi som jag hellre lägger på vettigare diskussioner än ett evigt tjafsande om rent basala självklarheter, som t.ex människors lika värde. Om man inte ens anser att alla har just det, då förtjänar man inte min respekt överhuvudtaget. Så enkelt är det! Nej, de personerna har helt klart förminskat SITT värde i mina ögon.

multikulturelljord

/Tette

4 comments

 1. Anneli skriver:

  Ja du – jag var också med i den gruppen. När jag efterfrågade att Admin skulle rensa lite bland alla de inlägg som stred mot gruppens egna regler – då blev jag utestängd och blockad.
  Fin Admin.
  Hädanefter ska jag vara mycket mer noga med vilka grupper jag går med i. Den där gruppen finns bara för att trolla och kolla av människors politiska åsikter. Ingen respekt alls i debattklimatet där. Lågt.

 2. Tette Merio skriver:

  Tack för din kommentar, Anneli.
  Trist att du blev blockad och känner som du gör för gruppen, men att den skulle finnas till enbart för trolleri och åsiktskontroll, nä det tror jag inte. Admin i en FB-grupp är ju ”allsmäktig” på så vis att den kan göra som den vill. 😉 Orättvist eller inte. Men som sagt – visst kan taket bli lite väl högt även för min smak därinne emellanåt, den saken är klar.

  Må gott!/Tette.

 3. Är även jag språkpolis. Svårt att vara annat när man är lärare i svenska och engelska, korrekturläsare av bland annat ”I skuggan av träden” (årets Panda-bok 2015) och ”Nattens tysta jägare” samt författare till ett antal mer eller mindre experimentella texter.

  Försöker dock oftast vara rätt snäll. Men det beror förstås på sammanhanget hur snäll jag är.

  Inte minst i ”Politisk debattgrupp från höger till vänster” och andra liknande debattgrupper är det ofta bra att kunna läsa innantill, både vad andra skrivit och vad man själv skrivit, när man ska bemöta mer eller mindre vilda påståenden om det mesta.

  Det är ju nämligen rätt många som inte riktigt fixar att läsa innantill innan de bemöter något. Och tekniken ”läsa mellan raderna” tycks vara obekant för många. Jag har flera gånger fått veta att den tekniken minsann är ”kommunistpropaganda” eller något åt det hållet. Till och med efter att jag förklarat vad det handlar om en vedertagen teknik och länkat till någon lämplig sida för grundskoleelever!

 4. Tette Merio skriver:

  Tack Mats för inlägget. Är så sällan i min hemsida numera, så det är tur jag får notiser till mailen om kommentarer, annars skulle jag inte uppmärksamma dem. 😉

  Ja då förstår jag verkligen att du är ”språkpolis”, när det ingår i ditt yrke att vara det. 😉 Måste vara skönt också att kunna hänvisa till, om någon opponerar sig mot dina språkkorrigeringar, hehe. :-p

  Jo, vissa i gruppen har ju grava både läs/skriv/förståelse-svårigheter, den saken är klar. :-/

  Må väl!/Tette.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.